Antrenament pentru incepatori GYM / HOME



     Organizarea antrenamentului denota in primul rand seriozitatea ta in obiectiv si ajuta la cresterea sanselor de reusita.

 Deseori, constat in sala ca vin persoane (atat fete cat si baieti ) care nu stiu ce sa faca. Cei mai multi se duc adesea in zona cardio pe o banda sau aleg un oarecare aparat si incerca sa execute.


  Fara incalzire , fara ajustarea aparatului pentru marimea ta , fara ajustarea greutatii de executie si poate cel ma grav toate acestea se intampla datorita faptului ca vin la sala fara un plan de antrenament.

Un plan de antrenament este o forma scrisa a unui program pe care vrei sa il executi tinand cont de obiectivul tau, de forta ta actuala , de volumul de munca si capacitatea ta de efort. O alta greseala care o fac incepatorii dar si cei intermediari este sa ”imprumute” planul de antrenament al unui mare campion.
   Facand ceea ce face campionul speri sa ajungi la acelasi corp insa corpul tau nu o sa poata sustine acel volum de munca (tonaj) , corpul tau o sa fie stresat, SNC-ul (Sistemul Nervos Central) nu este adaptat pentru antrenamente dure iar din acest motiv iti recomand sa ai un plan personalizat.




    Planul de antrenament personalizat ti se adreseaza tie ... si numai tie, deoarece el este configurat necesitatilor tale , obiectivului si fortei tale si parametrilor tai de antrenament.

Cate repetari?
 Cate seturi ?
Ce exercitii sunt recomandate ?
 De cate ori pe saptamana (frecventa) ?
Antrenamente mai dese sunt mai eficiente sau nu pentru un incepator ?
Cat trebuie sa dureze antrenamentul ? dar pauza intre seturi ?
De ce fac abdomene si nu vad patratele ?
Care sunt cele mai eficiente exercitii.?
Care este tehnica de executie corecta ?


  Toate aceste intrebari se afla in mintea incepatorilor in vederea organizarii ”celui mai bun plan de antrenament” din acest motiv am oferit un plan de antrenament destinat incepatorilor dar si un plan pentru cei care doresc dezvoltarea lor la un alt nivel prin ::: Program de remodelare de 3 luni  Armura Body Fitness (vezi detalii) cu plan de nutritie personalizat si plan de antrenament adaptat si monitorizare online pe perioada intregii colaborari


  Din experienta in coachingul online am intalnit persoane care nu aveau timp sau nu aveau posibilitateade a merge la sala.

Astfel am configurat si un antrenament tip HOME care poate fii desfasurat in domiciliul tau sau in aer liber.

Pentru a intra in posesia unui plan de antrenament GRATUIT  completeaza aici 


Alin Diaconu este antrenor personal box si fitness, teh.nutritionist, psiholog si sportiv de performanta
Autorul ”manualului de remodelare corporala - ghid practic(click)” si fondatorul Programului Armura Body Fitness -Program online de remodelare corporala  
Multumesc tuturor celor care urmaresc pagina de Facebook





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu